Gradska agencija za saobraćaj obaveštava korisnike JTP o važenju starih karata koja se trenutno nalaze u sustemu, i to:

  • Mesečne karte (za sve kategorije) , godišnje karte za zaposlene i karte za trudnice – važe do 7. maja. 2019.god.;
  • Besplatne godišnje karte – važe do 30.aprila 2019.god.;
  • Važeće legitimacije i potvrde za učenike osnovnih i srednjih škola – važe do 30. juna 2019.god.;
  • Karte za pratioce predškolaca – važe do 30. juna 2019. god.;
  • Godišnje karte za lica sa i preko 65.godina starosti – važe do 25. jula 2019. god.

Takođe vas obaveštavamo da  od 1. maja 2019.god. prestaje prodaja dosadašnjih „pojedinačnih karata“ kod vozača. Od pomenutog dana, karta kupljena kod vozača će  biti 150 din., i tom prilikom vozač korisniku izdaje „slip“ t.j.  papirni isečak iz vozačkog kompjutera kao dokaz da je putnik platio kartu, sa kojom se ostvaruje vožnja.

Comments (3)

Mislim da je cena od 150 dinara previsoka za Kragujevac! Dakle, ako neko ceka gradski autobus na stanici gde ne moze da dopuno karticu ili da je kupi onda mora da plati vozacu 150 dinara. Pa toliko ce me izneti i taksi da uzmem do odredista. Sta me esprecava da uzmem taxi koji ce da me vozi 4 km za oko 150 dinara. Mislim da je greska sto se Kragujevac ugleda na Beograd kada ljudi u Kragujevcu jednostavno nemaju istu kupovnu moc. KARTA OD 150 DINARA KOD VOZACA NEMA SMISLA! BRUKA!

Pa naravno da je cena od 150 dinara previsoka za jednu voznju! Vise se ne vozim gradskim saobracajem, bolje mi je da uzmem taxi, cak mozda i jeftinije…ali sigurno udobnije i brze!

Smatram da pre donosenja jedne takve odluke, u kojoj se navodi da ce se od sad koristiti posbne kartice za prevoz u gradsom saobracaju tj. u gradskom autobusu , a ukoliko neko nema kupljenu karticu na prodajnom mestu koje se nalazi u direkciji GAS , platice cenu karte kod vozaca po ceni od 150 dinara , trebalo je prvo obezbediti prodajna mesta u raznim delovima grada kao i okolnim mestima grada gde bi korisnici usluga gradskog prevoza mogli da kupe nove kartice za prevoz po ceni koji vazi u propisanom cenovniku.

Comments are closed.