Udruženje ekonomista Republike Srpske SWOT, u saradnji sa Savezom ekonomista Srbije i pod zajedničkim pokroviteljstvom predsednika Republike Srpske  i predsedavajućeg Predsedništva BiH četvrti put organizovan je „Jahorina ekonomski forum“ pod nazivom „Ekonomija novog doba – inovacije, digitalizacija i komunikacione tehnologije kao baza ekonomskog razvoja“.

Cilj skupa, koji organizuje Udruženje ekonomista Republike Srpske SWOT u saradnji sa Savezom ekonomista Srbije, jeste da ukaže na značaj okretanja digitalnoj ekonomiji i razvoju informaciono-komunikacionih tehnologija, odnosno četvrtoj industrijskoj revoluciji.

Tokom skupa  održan je niz panel diksusija, a jedna od njih je “Urbana mobilnost – veća efikasnost za gradove i veća praktičnost za građane”. Moderator panela Amir Trokić, predstavnik kompanije Mastercard za Bosnu i Hercegovinu, učesnici: Adnan Šteta ministar saobraćaja Kantona Sarajevo, Federacija Bosne i Hercegovine, Safudin Čengić generalni direktor kompanije Centrotrans Eurolines, Veljko Vlahović direktor kompanije Apex Solution Technology, Srbija, Vladimir Blaha rukovodilac Službe za marketing i odnose sa javnošću, Operator ICT, Češka Republika i  Dušan Obradović direktor Gradske agencije za saobraćaj, Kragujevac, Srbija. Obradović je govorio o kragujevačkom iskustvu i koje su to inovacije u javnom prevozu koje su sprovedene.

Jahorina ekonomski forum 2019 održan je 23. i 24. aprila.

Leave a comment