Градска агенција за саобраћај обавештава кориснике ЈТП о важењу старих карата која се тренутно налазе у сустему, и то:

  • Месечне карте (за све категорије) , годишње карте за запослене и карте за труднице – важе до 7. маја. 2019.год.;
  • Бесплатне годишње карте – важе до 30.априла 2019.год.;
  • Важеће легитимације и потврде за ученике основних и средњих школа – важе до 30. јуна 2019.год.;
  • Карте за пратиоце предшколаца – важе до 30. јуна 2019. год.;
  • Годишње карте за лица са и преко 65.година старости – важе до 25. јула 2019. год.

Такође вас обавештавамо да  од 1. маја 2019.год. престаје продаја досадашњих „појединачних карата“ код возача. Од поменутог дана, карта купљена код возача ће  бити 150 дин., и том приликом возач кориснику издаје „слип“ т.ј.  папирни исечак из возачког компјутера као доказ да је путник платио карту, са којом се остварује вожња.

Comments (3)

Mislim da je cena od 150 dinara previsoka za Kragujevac! Dakle, ako neko ceka gradski autobus na stanici gde ne moze da dopuno karticu ili da je kupi onda mora da plati vozacu 150 dinara. Pa toliko ce me izneti i taksi da uzmem do odredista. Sta me esprecava da uzmem taxi koji ce da me vozi 4 km za oko 150 dinara. Mislim da je greska sto se Kragujevac ugleda na Beograd kada ljudi u Kragujevcu jednostavno nemaju istu kupovnu moc. KARTA OD 150 DINARA KOD VOZACA NEMA SMISLA! BRUKA!

Pa naravno da je cena od 150 dinara previsoka za jednu voznju! Vise se ne vozim gradskim saobracajem, bolje mi je da uzmem taxi, cak mozda i jeftinije…ali sigurno udobnije i brze!

Smatram da pre donosenja jedne takve odluke, u kojoj se navodi da ce se od sad koristiti posbne kartice za prevoz u gradsom saobracaju tj. u gradskom autobusu , a ukoliko neko nema kupljenu karticu na prodajnom mestu koje se nalazi u direkciji GAS , platice cenu karte kod vozaca po ceni od 150 dinara , trebalo je prvo obezbediti prodajna mesta u raznim delovima grada kao i okolnim mestima grada gde bi korisnici usluga gradskog prevoza mogli da kupe nove kartice za prevoz po ceni koji vazi u propisanom cenovniku.

Comments are closed.