Према „ПЛАНУ ПРИВРЕМЕНЕ ИЗМЕНЕ РЕЖИМА САОБРАЋАЈА ЗА ПОЛУ – МАРАТОН КРАГУЈЕВАЦ 2013“ бр. 3248 од 10.10.2013. године, који је урадила стручна служба ЈП „Дирекција за урбанизам – Крагујевац“ из Крагујевца,  уводи се привремени режим саобраћаја, дана 04.10.2020. године у периоду 10:30 – 14:00h на следећи начин:

Затварају се за саобраћај следећи потези:

  • Улица 27. марта,
  • Улица Николе Пашића, између улица 27. марта и др. Зорана Ђинђића,
  • Улица др. Зорана Ђинђића између улица Николе Пашића и Лепенички булевар,
  • Улица Саве Ковачевића између улица др. Зорана Ђинђића и Краља Петра I,
  • Улица Краља Петра I,
  • Лепенички булевар између улица 27. марта и Миодрага Влајића Шуке.

Улица др. Зорана Ђинђића између Саве Ковачевића и Николе Пашића затвара се за саобрћај у периоду 07:00 – 14:30h.

Забрањује се паркирање у улици Саве Ковачевића, Краља Петра I и др. Зорана Ђинђића на делу где се простире траса полу – маратона у периоду од 7:00 -14:00h.

  • У истом периоду аутобуси јавног градског превоза путника на линијама са ознаком 1, 10 и 24 биће усмерени из улице Кнеза Михаила у улицу Косовску, Стојана Протића, Драгослава Срејовића и даље регистрованом трасом, а у повратку ће користити измењену трасу обрнутим редоследом. 
  • На линијама са ознаком 2 и 3 из правца Аеродрома возила ће бити усмерена из улице Милентија Поповића у улице: Радоја Домановића, Булевар краљице Марије, Димитрија Туцовића, Гружанску, Кнеза Михаила, Косовску и даље регистрованом трасом, а из правца Ждраљице саобраћаће из  Косовске улице  ка улицама: Кнеза Михаила, Гружанској, Димитрија Туцовића, Булевар краљице Марије, Радоја Домановића, Милентија Поповића, и даље регистрованом трасом.
  • На линији са ознаком 4 возила ће  бити усмерена из улице Војислава Калановића ка улицама: Драгослава Срејовића, Стојана Протића, Косовској, Кнеза Михаила, Кнеза Милоша, Даничићевој и даље регистрованом трасом, па из улице Кнеза Михаила у Косовску, Стојана Протића, Драгослава Срејовића и даље регистрованом трасом. 
  • На линијама са ознаком 5, 16, 25 возила ће бити усмерена из улице Краљевачког батаљона у Булевар краљице Марије, Радоја Домановића, Милентија Поповића и даље регистрованом трасом, а у повратку ће користити измењену трасу обрнутим редоследом.
  • На линијама са ознаком 6, 610 и 612 возила ће  бити усмерена из улице Војислава  Калановића у улицу Драгослава Срејовића, Стојана Протића, Косовске, Кнеза Михаила и даље регистрованом трасом, а у повратку из улице Кнеза Михаила у Косовску, Стојана Протића, Драгослава Срејовића и даље регистрованом трасом. 
  • На линији са ознаком 8 возила ће се кретати из правца Багремара из Булевара краљице Марије у улицу Димитрија Туцовића, Гружанску, Кнеза Михаила, Косовску, Стојана Протића, Драгослава Срејовића и даље регистрованом трасом, а у повратку из улице Драгослава Срејовића у улицу Милице Миљојковић, Миодрага Влајића Шуке, Саве Коваченића, Града Сирена и даље регистрованом трасом.
  • На линији са ознаком 9 возила ће полазити  из Шумадијске улице ка улицама: Браће Пољаковић, Војислава Калановића, Драгослава Срејовића, Милице Миљојковић, Миодрага Влајића Шуке, Саве Ковачевића и даље регистрованом трасом, а у повратку ће користити измењену трасу обрнутим редоследом, с тим да у повратку из улице Драгослава Срејовића улазе у Шумадијску улицу до полазног/завршног стајалишта.
  • На линији са ознаком 11А возила ће се  кретати  Шумадијском улицом, затим улицама: Браће Пољаковић, Војислава Калановића, Драгослава Срејовића, Милице Миљојковић, Миодрага Влајића Шуке, Саве Ковачевића, Града Сирена и даље регистрованом трасом, а у повратку из улице Кнеза Михаила у Косовску, Стојана Протића, Драгослава Срејовића до  Шумадијске улице.
  • На линији са ознаком 11Б возила ће се кретати из правца Шумадијске улице  ка улицама Браће Пољаковић, Војислава Калановића, Драгослава Срејовића, Стојана Протића, Косовске, Кнеза Михаила и даље регистрованом трасом, а у повратку из улице Змај Јовине возила се упућују у улицу Града Сирена, Саве Ковачевић, Миодрага Влајића Шуке, Милице Миљојковић, Драгослава Срејовића до полазног/завршног стајалишта у Шумадијској улици.
  • На линијама са ознаком 13 возила ће бити усмерена из улице Кнеза Михаила у улицу Косовску и даље регистрованом трасом.
  • На линији са ознаком 15 возила ће бити усмерена из улице Краљевачког батаљона у Булевар Краљице Марије, Радоја Домановића, Краља Милана IV и даље регистрованом трасом, а у повратку ће користити измењену трасу обрнутим редоследом.
  • На линији са ознаком 17 возила ће  бити усмерена из  Косовске улице у улицу Кнеза Михаила, Гружанску, Димитрија Туцовића, Булевар Краљице Марије, Краља Милана IV, и даље регистрованом трасом, а у повратку ће користити измењену трасу обрнутим редоследом.
  • На линији са ознаком 18 возила ће  бити усмерена из улице Кнеза Михаила у улице: Косовску, Стојана Протића, Драгослава Срејовића, Милице Миљојковић, Миодрага Влајића Шуке, Саве Ковачевића и даље регистрованом трасом.
  • На линији са ознаком 19А возила ће  бити усмерена из улице Кнеза Михаила у улице: Косовску, Стојана Протића, Драгослава Срејовића, Милице Миљојковић, Миодрага Влајића Шуке и даље регистрованом трасом.
  • На линији са ознаком 19Б возила ће бити усмерена из улице Миодрага Влајића Шуке у улице: Милице Миљојковић, Драгослава Срејовића, Стојана Протића, Косовску, Кнеза Михаила и даље регистрованом трасом.
  • На линији са ознаком 26  из правца Теферича возила ће бити усмерена из улице Париске Комуне у улицу Драгослава Срејовића, Милице Миљојковић, Миодрага Влајића Шуке, Саве Ковачевића, Града Сирена и даље регистрованом трасом, а у  повратку се усмеравају из улице Града Сирена у улице: Саве Ковачевић, Миодрага Влајића Шуке, Милице Миљојковић, Драгослава Срјовића, Јована Ристића и даље регистрованом трасом.

Возила на горе поменутим трасама ће користити постојећа (регистрована) аутобуска стајалишта.

  • На линији са ознаком 601 возила ће се  кретати са стајалишта Аутобуска станица 1 ка улици Војислава Калановића, затим улицама Драгослава Срејовића, Стојана Протића и даље регистрованом трасом, а у повратку се усмеравају из  Косовске улице ка  улицама: Стојана Протића, Драгослава Срејовића  и Шумадијске, до стајалишта Аутобуска станица 1.
  • На линији са ознаком 604 возила ће  полазити са стајалишта Аутобуска станица 1. и кретаће се улицом Војислава Калановића, затим улицома:  Драгослава Срејовића, Милице Миљојковић, Миодрага Влајића Шуке, Саве Ковачевића, Града Сирена и даље регистрованом трасом, а у повратку ће користити измењену трасу обрнутим редоследом.
  • На линији са ознаком 606, 608, 609 и 611 возила ће бити усмерена из улице Војислава Калановића у улице: Драгослава Срејовића, Милице Миљојковић, Миодрага Влајића Шуке, Саве Ковачевића, Града Сирена и даље регистрованом трасом, а у повратку ће користити измељену трасу обрнутим редоследом.