Градска агенција за саобраћај је у циљу мултифункцијске употребе своје еKГ картице направила споразум  са Привредним друштвом „Раднички“ по коме ће сви ђаци који поседују персонализовану „ђачку“ еKГ картицу моћи са њом да користе градске базене једном недељно потпуно бесплатно.

Ученици основних и средњих школа који поседују персонализовану еKГ картицу, а нису завршни разред средње школе, имају право на бесплатан улаз на отворене градске базене. Ову погодност могу користити једном недељно, од понедељка до недеље у току целе сезоне. Ученици који до сада нису бесплатно израдили своју персонализовану еKГ картицу, могу то учинити било ког радног дана у Градској агенцији за саобраћај уз приложену потврду да су редовни ђаци. Ученици који су завршили 8. разред, уз потврду да су уписали средњу школу могу преузети своје персонализоване еKГ картице за средњошколце, такође у просторијама Градске агенције за саобраћај.

Ово је само почетак корошћења еKГ картице у друге сврхе, а не само за градски превоз, јер већ од септембра ће се овом картицом чекирати родитељи када остављају и узимају децу из предшколских установа.