Удружење економиста Републике Српске SWOT, у сарадњи са Савезом економиста Србије и под заједничким покровитељством председника Републике Српске  и председавајућег Председништва БиХ четврти пут организован је „Јахорина економски форум“ под називом „Економија новог доба – иновације, дигитализација и комуникационе технологије као база економског развоја“.

Циљ скупа, који организује Удружење економиста Републике Српске SWOT у сарадњи са Савезом економиста Србије, јесте да укаже на значај окретања дигиталној економији и развоју информационо-комуникационих технологија, односно четвртој индустријској револуцији.

Током скупа  одржан је низ панел диксусија, а једна од њих је “Урбана мобилност – већа ефикасност за градове и већа практичност за грађане”. Модератор панела Амир Трокић, представник компаније Mastercard за Босну и Херцеговину, учесници: Аднан Штета министар саобраћаја Kантона Сарајево, Федерација Босне и Херцеговине, Сафудин Ченгић генерални директор компаније Centrotrans Eurolines, Вељко Влаховић директор компаније Apex Solution Technology, Србија, Владимир Блаха руководилац Службе за маркетинг и односе са јавношћу, Оператор ICT, Чешка Република и  Душан Обрадовић директор Градске агенције за саобраћај, Kрагујевац, Србија. Обрадовић је говорио о крагујевачком искуству и које су то иновације у јавном превозу које су спроведене.

Јахорина економски форум 2019 одржан је 23. и 24. априла.

Leave a comment