Градска агенција за саобраћај је данас на аутобуском стајалишту Уред 2 представила ново решење у погледу безбедности у јавном превозу – огледала која ће бити од велике помоћи возачима аутобуса у градском превозу.

– На двадесет најпрометнијих стајалишта поставили смо огледала помоћу којих ће возачи аутобуса имати јасан преглед и других и трећих врата, као и дела унутрашњости самих аутобуса – изјавио је директор Градске агенције за саобраћај Душан Обрадовић. Тиме ће, по речима Обрадовића бити повећана безбедност свих учесника у јавном градском и приградском превозу, поготову деце, старијих особа и особа са помагалима, чиме ће се број незгода бити драстично смањен.

– Ово је само први корак, ушли смо у израду „Студије о безбедности у градском и приградском саобраћају“ која ће обухватити сва стајалишта, раскрснице и окретнице и која ће дати решења за апсолутну безбедност свих учесника у јавном превозу – додао је Душан Обрадовић.

Градска агенција за саобраћај ће добијена решења из студије уградити и у нови тендер за обављање јавног превоза, у погледу захтева према превозницима чиме ће се свеукупна безбедност корисника јавног превоза бити подигнута на највиши ниво.