Gradska agencija za saobraćaj je od sredine aprila do sada korisnicima javnog gradskog i prigradskog prevoza izdala oko 40 hiljada personalizovanih eKG kartica.

U GAS-u podsećaju da 1. septembra ističe rok za zamenu svih vrsta legitimacija. To, praktično, znači da Kragujevčani neće moći da koriste uslugu prevoza Gradske agencije za saobraćaj, ukoliko nemaju plastične eKG kartice.

Početkom 2018. godine, pre nego što je Gradska agencija za saobraćaj započela proces modernizacije javnog gradskog i prigradskog prevoza, broj putnika koji su koristili ovu uslugu iznosio je nešto manje od 33 hiljade na mesečnom nivou.

Međutim, uvođenjem brojnih novina, poput personalizovanih i nepersonalizovaneih kartica, broj korsinika javnog gradskog prevoza se povećao.

Broj izdatih personalizovanih i nepersonalizovanih kartica pokazuje da sada 60 hiljada Kragujevčana ima mogućnost da koristi ovu modernizovanu komunalnu uslugu.

Od 1. septembra važiće zimski red vožnje koji će, prema najavama iz GAS-a, delimično biti izmenjen.

Od 25. avgusta građani će moći da, u prostorijama Gradske agencije za saobraćaj, kupe zimski raspored vožnje u štampanom izdanju, a od ponoći, 1. septembra naći će se i na internet stranici GAS-a.

Zimskim redom vožnje dnevno je predviđeno oko 900 polazaka. Planirano je i produženje određenih linija, pa će tako, na primer, građani Drače imati i kasnije polaske autobusa ka gradu.

Izvor: RTK