Prema „PLANU PRIVREMENE IZMENE REŽIMA SAOBRAĆAJA ZA POLU – MARATON KRAGUJEVAC 2013“ br. 3248 od 10.10.2013. godine, koji je uradila stručna služba JP „Direkcija za urbanizam – Kragujevac“ iz Kragujevca,  uvodi se privremeni režim saobraćaja, dana 04.10.2020. godine u periodu 10:30 – 14:00h na sledeći način:

Zatvaraju se za saobraćaj sledeći potezi:

  • Ulica 27. marta,
  • Ulica Nikole Pašića, između ulica 27. marta i dr. Zorana Đinđića,
  • Ulica dr. Zorana Đinđića između ulica Nikole Pašića i Lepenički bulevar,
  • Ulica Save Kovačevića između ulica dr. Zorana Đinđića i Kralja Petra I,
  • Ulica Kralja Petra I,
  • Lepenički bulevar između ulica 27. marta i Miodraga Vlajića Šuke.

Ulica dr. Zorana Đinđića između Save Kovačevića i Nikole Pašića zatvara se za saobrćaj u periodu 07:00 – 14:30h.

Zabranjuje se parkiranje u ulici Save Kovačevića, Kralja Petra I i dr. Zorana Đinđića na delu gde se prostire trasa polu – maratona u periodu od 7:00 -14:00h.

  • U istom periodu autobusi javnog gradskog prevoza putnika na linijama sa oznakom 1, 10 i 24 biće usmereni iz ulice Kneza Mihaila u ulicu Kosovsku, Stojana Protića, Dragoslava Srejovića i dalje registrovanom trasom, a u povratku će koristiti izmenjenu trasu obrnutim redosledom. 
  • Na linijama sa oznakom 2 i 3 iz pravca Aerodroma vozila će biti usmerena iz ulice Milentija Popovića u ulice: Radoja Domanovića, Bulevar kraljice Marije, Dimitrija Tucovića, Gružansku, Kneza Mihaila, Kosovsku i dalje registrovanom trasom, a iz pravca Ždraljice saobraćaće iz  Kosovske ulice  ka ulicama: Kneza Mihaila, Gružanskoj, Dimitrija Tucovića, Bulevar kraljice Marije, Radoja Domanovića, Milentija Popovića, i dalje registrovanom trasom.
  • Na liniji sa oznakom 4 vozila će  biti usmerena iz ulice Vojislava Kalanovića ka ulicama: Dragoslava Srejovića, Stojana Protića, Kosovskoj, Kneza Mihaila, Kneza Miloša, Daničićevoj i dalje registrovanom trasom, pa iz ulice Kneza Mihaila u Kosovsku, Stojana Protića, Dragoslava Srejovića i dalje registrovanom trasom. 
  • Na linijama sa oznakom 5, 16, 25 vozila će biti usmerena iz ulice Kraljevačkog bataljona u Bulevar kraljice Marije, Radoja Domanovića, Milentija Popovića i dalje registrovanom trasom, a u povratku će koristiti izmenjenu trasu obrnutim redosledom.
  • Na linijama sa oznakom 6, 610 i 612 vozila će  biti usmerena iz ulice Vojislava  Kalanovića u ulicu Dragoslava Srejovića, Stojana Protića, Kosovske, Kneza Mihaila i dalje registrovanom trasom, a u povratku iz ulice Kneza Mihaila u Kosovsku, Stojana Protića, Dragoslava Srejovića i dalje registrovanom trasom. 
  • Na liniji sa oznakom 8 vozila će se kretati iz pravca Bagremara iz Bulevara kraljice Marije u ulicu Dimitrija Tucovića, Gružansku, Kneza Mihaila, Kosovsku, Stojana Protića, Dragoslava Srejovića i dalje registrovanom trasom, a u povratku iz ulice Dragoslava Srejovića u ulicu Milice Miljojković, Miodraga Vlajića Šuke, Save Kovačenića, Grada Sirena i dalje registrovanom trasom.
  • Na liniji sa oznakom 9 vozila će polaziti  iz Šumadijske ulice ka ulicama: Braće Poljaković, Vojislava Kalanovića, Dragoslava Srejovića, Milice Miljojković, Miodraga Vlajića Šuke, Save Kovačevića i dalje registrovanom trasom, a u povratku će koristiti izmenjenu trasu obrnutim redosledom, s tim da u povratku iz ulice Dragoslava Srejovića ulaze u Šumadijsku ulicu do polaznog/završnog stajališta.
  • Na liniji sa oznakom 11A vozila će se  kretati  Šumadijskom ulicom, zatim ulicama: Braće Poljaković, Vojislava Kalanovića, Dragoslava Srejovića, Milice Miljojković, Miodraga Vlajića Šuke, Save Kovačevića, Grada Sirena i dalje registrovanom trasom, a u povratku iz ulice Kneza Mihaila u Kosovsku, Stojana Protića, Dragoslava Srejovića do  Šumadijske ulice.
  • Na liniji sa oznakom 11B vozila će se kretati iz pravca Šumadijske ulice  ka ulicama Braće Poljaković, Vojislava Kalanovića, Dragoslava Srejovića, Stojana Protića, Kosovske, Kneza Mihaila i dalje registrovanom trasom, a u povratku iz ulice Zmaj Jovine vozila se upućuju u ulicu Grada Sirena, Save Kovačević, Miodraga Vlajića Šuke, Milice Miljojković, Dragoslava Srejovića do polaznog/završnog stajališta u Šumadijskoj ulici.
  • Na linijama sa oznakom 13 vozila će biti usmerena iz ulice Kneza Mihaila u ulicu Kosovsku i dalje registrovanom trasom.
  • Na liniji sa oznakom 15 vozila će biti usmerena iz ulice Kraljevačkog bataljona u Bulevar Kraljice Marije, Radoja Domanovića, Kralja Milana IV i dalje registrovanom trasom, a u povratku će koristiti izmenjenu trasu obrnutim redosledom.
  • Na liniji sa oznakom 17 vozila će  biti usmerena iz  Kosovske ulice u ulicu Kneza Mihaila, Gružansku, Dimitrija Tucovića, Bulevar Kraljice Marije, Kralja Milana IV, i dalje registrovanom trasom, a u povratku će koristiti izmenjenu trasu obrnutim redosledom.
  • Na liniji sa oznakom 18 vozila će  biti usmerena iz ulice Kneza Mihaila u ulice: Kosovsku, Stojana Protića, Dragoslava Srejovića, Milice Miljojković, Miodraga Vlajića Šuke, Save Kovačevića i dalje registrovanom trasom.
  • Na liniji sa oznakom 19A vozila će  biti usmerena iz ulice Kneza Mihaila u ulice: Kosovsku, Stojana Protića, Dragoslava Srejovića, Milice Miljojković, Miodraga Vlajića Šuke i dalje registrovanom trasom.
  • Na liniji sa oznakom 19B vozila će biti usmerena iz ulice Miodraga Vlajića Šuke u ulice: Milice Miljojković, Dragoslava Srejovića, Stojana Protića, Kosovsku, Kneza Mihaila i dalje registrovanom trasom.
  • Na liniji sa oznakom 26  iz pravca Teferiča vozila će biti usmerena iz ulice Pariske Komune u ulicu Dragoslava Srejovića, Milice Miljojković, Miodraga Vlajića Šuke, Save Kovačevića, Grada Sirena i dalje registrovanom trasom, a u  povratku se usmeravaju iz ulice Grada Sirena u ulice: Save Kovačević, Miodraga Vlajića Šuke, Milice Miljojković, Dragoslava Srjovića, Jovana Ristića i dalje registrovanom trasom.

Vozila na gore pomenutim trasama će koristiti postojeća (registrovana) autobuska stajališta.

  • Na liniji sa oznakom 601 vozila će se  kretati sa stajališta Autobuska stanica 1 ka ulici Vojislava Kalanovića, zatim ulicama Dragoslava Srejovića, Stojana Protića i dalje registrovanom trasom, a u povratku se usmeravaju iz  Kosovske ulice ka  ulicama: Stojana Protića, Dragoslava Srejovića  i Šumadijske, do stajališta Autobuska stanica 1.
  • Na liniji sa oznakom 604 vozila će  polaziti sa stajališta Autobuska stanica 1. i kretaće se ulicom Vojislava Kalanovića, zatim ulicoma:  Dragoslava Srejovića, Milice Miljojković, Miodraga Vlajića Šuke, Save Kovačevića, Grada Sirena i dalje registrovanom trasom, a u povratku će koristiti izmenjenu trasu obrnutim redosledom.
  • Na liniji sa oznakom 606, 608, 609 i 611 vozila će biti usmerena iz ulice Vojislava Kalanovića u ulice: Dragoslava Srejovića, Milice Miljojković, Miodraga Vlajića Šuke, Save Kovačevića, Grada Sirena i dalje registrovanom trasom, a u povratku će koristiti izmeljenu trasu obrnutim redosledom.