Градска агенција за саобраћај је од средине априла до сада корисницима јавног градског и приградског превоза издала око 40 хиљада персонализованих еКГ картица.

У ГАС-у подсећају да 1. септембра истиче рок за замену свих врста легитимација. То, практично, значи да Крагујевчани неће моћи да користе услугу превоза Градске агенције за саобраћај, уколико немају пластичне еКГ картице.

Почетком 2018. године, пре него што је Градска агенција за саобраћај започела процес модернизације јавног градског и приградског превоза, број путника који су користили ову услугу износио је нешто мање од 33 хиљаде на месечном нивоу.

Међутим, увођењем бројних новина, попут персонализованих и неперсонализованеих картица, број корсиника јавног градског превоза се повећао.

Број издатих персонализованих и неперсонализованих картица показује да сада 60 хиљада Крагујевчана има могућност да користи ову модернизовану комуналну услугу.

Од 1. септембра важиће зимски ред вожње који ће, према најавама из ГАС-а, делимично бити измењен.

Од 25. августа грађани ће моћи да, у просторијама Градске агенције за саобраћај, купе зимски распоред вожње у штампаном издању, а од поноћи, 1. септембра наћи ће се и на интернет страници ГАС-а.

Зимским редом вожње дневно је предвиђено око 900 полазака. Планирано је и продужење одређених линија, па ће тако, на пример, грађани Драче имати и касније поласке аутобуса ка граду.

Извор: РТК